Meteen naar de inhoud

Album Releaseshow in de Hall of Fame

  • door

11 Oktober is het zover! Onze eerste clubshow na 19 jaar, in de Hall Of Fame in Tilburg. Na de release van ons nieuwe en 4e album ‘Neanderthaler’ op 6 oktober is het een kleine week later zover om dit nieuwe project te delen met onze fans.

Wij zijn alweer een tijdje lost met ons programma, maar het moment is daar. We halen weer eens een stevige Nederlandse rock & punk band naar de Hall! Ontmoet ‘Vals Licht’ die met hun megahit ‘Het Licht’ op 3FM hoog scoorde en als voorprogramma bij ‘De Dijk’, ‘Racoon’ en ‘Stereophonics’ een sterke indruk hebben achtergelaten. Daarbij heeft de band al een paar keer Lowlands plat gespeeld. 

Vals Licht werd begin jaren ’90 opgericht door 3 jeugdvrienden uit Hilvarenbeek. Ze maakten puntige rockliedjes met Nederlandse teksten. In 1998 brachten ze hun debuutalbum ‘Lunapark’ uit bij Epic/Sony Music. Het nummer ‘Het licht’ werd een hit. De band speelde in het voorprogramma van bekende bands, trad op op festivals en nam twee ‘2 meter sessies’ op. In 2003 overleed de drummer, maar de band organiseerde in 2004 jubileumconcerten als eerbetoon. In 2018 bliezen ze de band nieuw leven in en brachten een EP uit. In 2022 namen ze hun vierde album ‘Neanderthaler’ op, dat in 2023 werd uitgebracht.